Sangerhilsen

I over 150 år har mannskorsangen vært med å prege sangtradisjonen i Norge – og det ikke minst i Stavanger. Vi kan gjerne smile litt av den tradisjonelle mannskorsangen. Det var svulmende arrangementer, nasjonalromantiske følelser, kjærlighet til konge, land og folk – og ikke minst sang til oss selv vi "Sønner av Norge det eldgamle rike" – for slik var nok "budskapet" i den norske mannskorsangen i hine hårde dager.

Dagens mannskorsang faller nok i et litt annet toneleie, de gamle sangene er arkiverte og en konsentrerer seg om nyere og mer moderne toner, tekster og arrangementer. Slik også med MMM, og kanskje har pendelen svinget vel langt ut til den andre siden. Men ser en på vårt repertoar så vil en imidlertid finne en gruppe sanger som er tatt opp nettopp for å gå litt tilbake til norsk mannskortradisjon, og det er gjort for å børste støvet av noen av den norske mannskorklassikerne. Vi prøver dermed å vise at de gode norske sangene som en har hørt opp gjennom årtiene ikke har mistet sin glans, snarere tvert imot.

Stoffet fortjener å bli tatt vare på, vi har nærmest et ansvar i så måte. Kanskje nett du er en av dem som vil hjelpe oss med dette?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s