Tur til Aberdeenshire i Skottland

Dagene 24. mai til 28. mai 2012 arrangerte mannskoret tur til Aberdeenshire i Skottland.

Formålet med turen var å synge ved festivalene i Portsoy og Macduff, som ligger ute ved kysten og helt i nordre del av landskapet.
I tillegg skulle vi synge i Aberdeen og i kirken i Crthie, som er kirken kongefamilien benytter når de er på høstferie i Balmoral.
Detaljprogrammet var satt opp i samarbeid med festivalarrangørene og en gruppe fra koret der dirigenten og tre menn deltok.
Programmet for turen ble slik:

Torsdag 24. mai

Flyavgang Sola kl 1100.
Ankomst Aberdeen Airport, Dyce kl 1115
Buss til Castle Hotel, Huntly kl 1230. Hotellet blir vår stasjon under oppholdet.
Rundtur i slottet og eventuelt tur til byen Huntly som ligger like ved.
Felleslunsj m/informasjon.
Korøvelse.
Fellesmiddag kl 1930.

Fredag 25. mai
 

Frokost, deretter buss til Aberdeen og Provost Skene´s House, et herskapshus fra 1600-tallet, og sightseeing i bygningen.
Tid til egen disposisjon fram til kl. 1300.
Kl. 1300 lunsj i Aberdeen Art Gallery, Schoolhill, der vi møter Amy Robinson, IP Officer i Aberdeen City Consil.
Konsert i galleriets mottakshall, deretter omvisning i galleriet (malerier, tekstiler o.a.) ved dirigentens søster som bor i Torphins en times kjøring unna.
Buss til Torphins og jaktslottet Learney House, hvor vertskapet arrangerer utflukter/turer i den flotte naturen med muligheer for jakt og fiske.
Kl 2000 retur til vårt Castle Hotel i Huntly.

Lørdag 25. mai

Frokost, deretter buss til Portsoy,fremme ca. 0930. Vi skal holde morgenkonsert i byen fra kl. 1030-1200, som et ledd i «The Folk Festival».
Etter konserten skal vi se oss om i byen og på festivalområdet, og vi spiser lunsj før vi drar til Banff Macduff).
I denne byen arrangeres «The Coast Festival» og vi skal bidra med en del sangnr. I denne konserten skal også et større lokalt kor delta.
Vi drar tilbake til Portsoy ca kl. 1700 og spiser middag kl 1800.
Der er konserter og musikkaktiviteter i Portsoy utover kvelden, bl.a. en større konsert som starer kl. 1900.
Vi er bedt om å delta med et par sanger på denne konserten. Etter konserten avslutter vi oppholdet i Portsoy og er tilbake på Castle Hotel kl. 2230.

Søndag 27. mai (1. pinsedag)

Frokost, deretter buss til Balmoral. Vi skal synge i Crathie kirke, og skal være fremme i Crathie ca. 1030. Vi får anledning til oppvarming i kirken fram til 1120.  Gudstjeneste (med dåp viser det seg) er i tidsrommet 1130-1230. Vi bidrar med et par sanger. Deretter drar vi til Balmoral som ligger rett over gaten. Her spiser vi lunsj i Balmoral Coffee Shop. Det blir besøk i slottets forskjellige avdelinger og vakre hageanlegg.
Etter lunsjen hadde vi lagt inn besøk ved The Royal Lochnagar Distillery i East Balmoral, men her var bestillingen gått «åt skogen». Ved god hjelp av dirigentens søster og sjåførens iver etter å vise oss skitske distillerier så ble besøk ordnet og avviklet ved et annet distilleri. Vi returnerte til Huntly ca kl 1700 og spiser middag på hotellet kl 1930.

Mandag 28. mai (2. pinsedag).

Etter frokost var det buss til Aberdeen Airport, Dyce kl. 0900. Flyavgang til Stavanger kl 1145, og ankomst 1355.

Dette var altså den tekniske rammen for turen. Den ble avviklet i vakkert vær, med god stemning blant kordeltakerne – og såvidt vi oppfattet det uten mishagsytringer fra publikum. Nå hadde vi for sikkerhets skyld øvet inn en del skotske sanger. Der skjedde ingen uhell underveis og ingen meldt tav av gods eller gull. Vi hadde selvsagt buss-støtte med oss. Dersom en ser over kartet så har vi reist ovr store deler av Aberdeenshire.

Vi skal forsøke med et spørsmål til deltakerne om der er episoder eller hendelser de spesielt vil trekke fram, om der er anekdoter eller utsagn fra folk vi møtte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s