Vi trenger deg som nytt medlem i mannskoret

Menigheten i Madlamark har ord på seg for å være ressurssterk, at i denne menigheten bor der ressurssterke mennesker som både har evner og vilje til å berike menighetsarbeidet. Noe som ofte fremheves er korarbeidet. Mannskoret er en del av dette kormiljøet og som alle vil se er heller ikke mannskormedlemmer evigvarende. Det må fornyelse og foryngelse til for at vi skal klar å beholde tradisjonen med mannssang i menigheten.

Vi har behov for rekruttering og ser svært gjerne at du besøker oss på en øvingskveld. Vi øver hver tirsdag i menighetsalen i Madlamark kirke kl.1900 der den første halvtimen er avsatt til sosialt samvær med kaffe og prat. Det å synge i kor gir en mye. I dagens digitale samfunn er det lett å få tilgang på underholdning via PC og TV, men hvorfor ikke delta med noe sjøl. Det er utrolig hva en kan få oppleve i et mannskor.
Madlamark Menighets Mannskor streber ikke etter å være de best. Vi nøyer oss med å unngå stress og å ha det trivelig med sangen vår og at vi kan opptre på en anstendig måte til berikelse for menigheten og andre som ønsker å lytte til oss. Kor er ikke bare øvelsesmøter og terping. Det er også turer og sammenkomster med ektefelle/samboer som bidrar til samhold og kameratskap. Koret har hatt som målsetning de siste årene at det skal være en årlig tur, kort eller litt lengre samt en sommeravslutning til en hytte i nærområdet.

Foto: Stein Hugo Kjelby. Fra Sjømannskirken i London

Foto: Stein Hugo Kjelby. Fra Sjømannskirken i London

Det er enkelt å bli medlem i Madlamark Menighets Mannskor.

• Vi har ingen prøvesynging

• Du trenger ikke å kunne noter

• Ørlite gehør er imidlertid en fordel

Skal en være med i kor følger det likevel med en liten, men svært viktig forpliktelse overfor korbrødrene: Koret er avhengig av alle. Derfor er det viktig at alle møter opp på øvelser og at alle er med på opptredener. Jeg tror menn har godt av å synge i kor. Kjente idrettsledere hevder at det er mye helse og glede i å synge i kor. Vi vet at der finnes gode mannsstemmer i menigheten dermed prøver vi med dette å motivere vordende sangere. Vi vil hevde at mannskoret en viktig del av lokalmiljøet i Madlamarka, vi bør alle ha en viss forpliktelse til å støtte opp om det samfunn vi til daglig oppholder oss i.

NYE VEIER?

Vi må erkjenne at det er vanskelig å rekruttere nye medlemmer, selv i en så stor menighet som Madlamark. Det er hyggelig å synge på pleiehjem og i eldreforeninger men vi treffer ikke nye medlemmer der. Heller ikke ved sang under gudstjeneste i kirken ser det ut som vi «treffer» vordende sangere. I neste omgang må vi kanskje ut på puber og fotballbaner. Der vi møter andre menn som liker å synge og får lyst til å synge i kor.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s